Celozrnné těstoviny s kuřecím a pestem z kešu

Doba přípravy:
30-40 minut
Obtížnost:
Střední
Počet porcí:
3

Kcal

480

Bílkoviny

33 g

Sacharidy

40 g

Tuky

11 g

(Nutriční hodnoty na 100g)

S klasickým pestem se již většina z nás při vaření setkala, počítaje jak zakoupené v obchodu, tak i domácí. Dodává těstovinám skvělou chuť a dokáže zachránit, když je málo času. My jsme si pro vás připravili trochu netradiční recept na pesto s kešu oříšky.

Základ tvoří čerstvá bazalka, kterou možná máte doma v květináči. Pokud ne, není problém ji sehnat v jakoukoliv roční dobu ve větším supermarketu. Kešu oříšky jsou velmi zdravé a užitečné pro naše tělo. Jsou bohatým zdrojem vitamínů a minerálů, ale také dodávají tělu potřebné omega-3 a omega-6 mastné kyseliny.



Ingredience

  • 250 g kuřecí prsa
  • 300 g bezlepkových těstovin
  • Sůl, pepř, koření dle chuti
  • Olivový olej na opékání masa

Pesto:

  • 40 g nesolených kešu oříšků
  • 2 hrsti lístků čerstvé bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Pár kapek citronové šťávy
  • 2 lžíce vody
  • 50 g tvrdého sýra (Grana Padano, parmazán)
  • 0,5–1 stroužek česneku (dle chuti)

Postup

  1. Pro tento recept můžete zvolit téměř jakýkoliv druh těstovin, jsou vhodné jak farfalle, tak i špagety, my jsme použili bezlepkové fusilli tedy vřeténka. Těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě dle návodu na obalu.
  2.  Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Dále jej osolíme, opepříme a přidáme koření dle chuti, my jsme použili provensálské, které oživí maso chutí rozmarýnu, bazalky a tymiánu. Na rozpálenou pánev přidáme pár kapek olivového oleje a orestujeme maso z obou stran.
  3. Do mixovací dózy nebo hlubší misky přidáme umyté lístky bazalky, kešu oříšky a nastrouhaný sýr Grana Padano, vše důkladně rozmixujeme. V dalším kroku přidáme zbylé suroviny, dochutíme solí a mletým pepřem a opět rozmixujeme. Zkontrolujeme vzniklou směs, v případě potřeby přidáme více vody pro docílení požadované konzistence.
  4. Těstoviny s pestem promícháme v hrnci a servírujeme na talíř, který s použitím pesta dozdobíme, a přidáme maso. Na závěr vše posypeme strouhaným sýrem.
Čím déle těstoviny vaříte, resp. čím měkčí jsou, tím vyšší je jejich glykemický index. Al dente je výraz pocházející z italštiny a znamená 'na skus'. To znamená že takto uvařené těstoviny mají nižší GI.

Kuřecí plátek s těstovinami a kešu pestem

Chutnalo Ti? Doporuč recept svým přátelům

Zkus si uvařit také tyto hlavní jídla




Diskuse k receptu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Bez cookies to nezvládneme. Více

Do Tvého počítače mohou být během používání tohoto webu dočasně uloženy soubory cookie. Pomáhají nám analyzovat návštěvnost, zobrazovat personalizované reklamy, nebo Ti usnadnit používání některých služeb webu (třeba košík, který si pamatuje tvoje zboží i po opuštění webu). Cookies jsou používány výhradně za účelem zkvalitňování služeb a nejsou nijak nebezpečné. Účelem této zprávy je splnění povinnosti informovat Tě, že cookies jsou nezbytnou součástí tohoto webu a jeho používáním s tím souhlasíš. Po stisknutí tlačítka „Chápu“ Tě následující rok tato zpráva nebude znovu obtěžovat.

Zavřít