Jogurtový proteinový cheesecake

Doba přípravy:
1 hodina
Obtížnost:
Lehké
Počet porcí:
8

Kcal

134

Bílkoviny

7.4 g

Sacharidy

10.8 g

Tuky

5.4 g

(Nutriční hodnoty na 100g)

Dnes si připravíme jednoduchý čokoládový cheesecake s lesním ovocem, jehož předností je zdravé složení a vyšší obsah bílkovin.

Ingredience

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 lžíce mléka
  • 500 g bílého řeckého jogurtu
  • 1/2 hrnku čokoládového proteinu
  • med nebo jiné sladidlo podle chuti
  • 1 hrnek lesního ovoce
  • 1–2 lžíce želatiny

Postup

  1. Ovesné vločky rozmixujeme na jemnou mouku. Přidáme k nim do mísy kokosový olej se lžící mléka a vytvoříme těsto. Pokud je těsto suché, postupně můžeme přidat více mléka.
  2. Vytvořený základ vtlačíme do formy a uhladíme.
  3. V další míse smícháme jogurt s proteinovým práškem a sladidlem dle výběru. Krém vymícháme dohladka a přelijeme do formy na připravený základ z ovesných vloček.
  4. Cheesecake pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 40–45 minut. Délka pečení závisí na spotřebiči a formě na pečení, my jsme použili formu 30 × 15 cm.
  5. Do malého hrnce dáme lesní ovoce, ke kterému přidáme želatinu. Připravenou směs chvíli povaříme a vylijeme na vychlazený cheesecake.
  6. Cheesecake dáme ztuhnout do lednice na 4–8 hodin a můžeme podávat.
Na korpus můžete použít kombinaci ovesných, pohankových nebo rýžových vloček. Aby byl korpus více křupavý, můžete vločky před přípravou opéct na pánvi.

Jogurtový proteinový cheesecake



Chutnalo Ti? Doporuč recept svým přátelům

Zkus si uvařit také tyto hlavní jídla




Diskuse k receptu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *