Mrkvovo-cizrnová polévka s tahini

Doba přípravy:
30 minut
Obtížnost:
Lehké
Počet porcí:
4

Kcal

115

Bílkoviny

4.4 g

Sacharidy

4.8 g

Tuky

10.3 g

(Nutriční hodnoty na 100g)

Cizrna je jednou z nejzdravějších luštěnin, která má pozitivní účinky na zdraví, obsahuje vitamíny A, D, E, hořčík a železo. Díky mrkvi bude mít polévka sytou oranžovou barvu, tahini pasta zase zajistí jemnou krémovou konzistenci a také dávku zdravých tuků v každé porci.

Ingredience

  • 3 mrkve
  • 1 plechovka cizrny
  • 3 lžíce tahini
  • 1 l vody
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • koření

Postup

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme ji na mírném plameni. K mrkvi přidáme 1 litr vody a osolíme.
  2. Necháme projít varem, pak plamen ztlumíme, přidáme propláchnutou cizrnu, prolisovaný česnek, tahini a vaříme dalších přibližně 20 minut.
  3. Když polévka vychladne, rozmixujeme ji na krém ponorným nebo stolním mixérem.
  4. Polévku před podáváním můžeme dozdobit bylinkami nebo celozrnnými krutony.

 



Mrkvovo cizrnová polévka

Polévky

Chutnalo Ti? Doporuč recept svým přátelům

Zkus si uvařit také tyto hlavní jídla




Diskuse k receptu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *