Ingredience:
- 0,5–1 l hovězího vývaru
- 0,5–1 kg rajčat
- skořice či hřebíček
- bobkový list
- nové koření
- sůl, pepř
- bazalka
Postup:
Rajčata opláchneme vodou, lehce nakrojíme, dáme do hrnce a spaříme vařící vodou. Poté rajče po rajčeti oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme do nového hrnce, ve kterém budeme připravovat polévku. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Čím méně vývaru přidáme, tím krémovější a hustější polévka bude.
Přidáme 3–4 bobkové listy a několik kuliček nového koření. Pro ozvláštnění můžeme přidat i 2 hřebíčky a trochu skořice. Takto vaříme, dokud nejsou rajčata zcela měkká a polévka není dostatečně provoněná. Nakonec okořeníme bazalkou a vše rozmixujeme dohladka. Podle potřeby dochutíme solí či pepřem. Před podáváním ozdobíme listy čerstvé bazalky.
Díky https://fityou.cz