Grilovaný chřest v troubě

Doba přípravy:
30 minut
Obtížnost:
Lehké
Počet porcí:
2–4

Kcal

17

Bílkoviny

2 g

Sacharidy

3 g

Tuky

1 g

(Nutriční hodnoty na 100g)

S jarem se neodmyslitelně pojí i chřestová sezóna. Tato zelenina má sice trochu netradiční tvar, ale taky všestranné využití v kuchyni. Jedním z nejjednodušších receptů, je právě tento grilovaný, který můžete přikusovat jen tak samotný nebo třeba s humusem, přidat ho do salátu, těstovin. Fantazii ani chuti se meze nekladou.

Ingredience:

  • ½ svazku chřestu
  • 1 lžička řepkového oleje
  • Provensálské koření

Postup:

Předehřejeme troubu na 180°C. Z chřestu pomocí nože oddělíme zdřevnatělou část a dáme ho na plech s pečícím papírem. Posypeme provensálským kořením a lehce zakápneme řepkovým olejem.



Plech dáme do trouby a pečeme 20–30 minut, do změknutí a zezlátnutí.

ChřestVegetariánskéZelenina

Chutnalo Ti? Doporuč recept svým přátelům

Zkus si uvařit také tyto hlavní jídla




Diskuse k receptu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nahlásit chybu

Máme někde chybu?
Máme nové stránky, dej nám o ní prosím vědět



Bez cookies to nezvládneme. Více

Do Tvého počítače mohou být během používání tohoto webu dočasně uloženy soubory cookie. Pomáhají nám analyzovat návštěvnost, zobrazovat personalizované reklamy, nebo Ti usnadnit používání některých služeb webu (třeba košík, který si pamatuje tvoje zboží i po opuštění webu). Cookies jsou používány výhradně za účelem zkvalitňování služeb a nejsou nijak nebezpečné. Účelem této zprávy je splnění povinnosti informovat Tě, že cookies jsou nezbytnou součástí tohoto webu a jeho používáním s tím souhlasíš. Po stisknutí tlačítka „Chápu“ Tě následující rok tato zpráva nebude znovu obtěžovat.

Zavřít