Salát Caprese

Doba přípravy:
10 minut
Obtížnost:
Lehké
Počet porcí:
1

Kcal

220

Bílkoviny

20 g

Sacharidy

7 g

Tuky

14 g

(Nutriční hodnoty na 100g)

Pospícháte někam, ale máte hlad a chtěli byste si dát něco rychlého a zdravého? Máme pro vás skvělý recept na chutnou svačinku. Hlavní ingrediencí salátu Caprese, jehož příprava vám nezabere více než 10 minut, je italský měkký sýr mozzarella, kterou většina z nás má velmi ráda. Tento salát můžete připravit i v případě, kdy k vám zavítá nečekaná návštěva a nemáte příliš času na přípravu.

Ingredience:

  • 2 střední rajčata
  • 125 g mozzarelly light
  • čerstvé lístky bazalky
  • olivový olej
  • balzamikový ocet
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

Pokud připravujeme tento salát pro sebe jako rychlou svačinu, a nezáleží nám tedy na estetickém vzhledu, umytá rajčata nakrájíme na větší kostičky nebo měsíčky.



V případě, že počítáme svůj denní příjem kalorií, je rozumnější zvolit mozzarellu light (se kterou jsou také počítány nutriční hodnoty salátu), která se od té klasické liší menším množstvím kalorií a tuku, avšak množství bílkovin je stejné, u některých výrobců dokonce vyšší. Sýr si necháme trochu odkapat a poté nakrájíme na přibližně stejné kousky jako rajčata.

Nakrájenou mozzarellu a rajčata osolíme a opepříme dle chuti, nezapomeneme přidat balzamikový ocet, lžíci olivového oleje a vše dobře promíchat. Lístky čerstvé bazalky taktéž přidáme do salátu, nebo s nimi můžeme salát pouze dozdobit.

Pokud nemáte po ruce balzamikový ocet, můžete caprese dochutit jen kvalitním olivovým olejem. Pokud ale kyselou složku v zálivce vyžadujete, nebojte se v nouzi sáhnout po několika kapkách citronové šťávy.

Jestliže nemáme čerstvou bylinku, můžeme ji nahradit lžičkou bazalkového pesta či sušenou bazalkou. Bazalka je ale nedílnou součástí tohoto salátu a rozhodně nesmí chybět jak kvůli barvě, tak kvůli chuti.

A teď esteticky na jedničku

Pokud máme více času a salát připravujeme například pro návštěvu, je vhodné zvolit jiný způsob servírování.

Rajčata a mozzarellu nakrájíme na půlcentimetrové plátky, které střídavě pokládáme na větší, nejlépe kulatý talíř. Vše pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, rovnoměrně osolíme a opepříme. Vše dozdobíme lístky bazalky, která přidá na chuti a barevně dotvoří italskou vlajku.

Chutnalo Ti? Doporuč recept svým přátelům

Zkus si uvařit také tyto hlavní jídla




Diskuse k receptu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Potřebujete více informací?

Sepsali jsme pro vás 10stránkový e-book o hubnutí a tvarování postavy.

Sepsáno na základě našich zkušeností s lidmi, jako jste vy (našimi čtenáři)

Potřebné informace přelouskáte snadno za jeden večer, získáte přitom informace, které hledáte, uceleně na jednom místě. Sepsali jsme ji na základě dotazů a zkušeností stovek našich čtenářů a klientů - běžných lidí, kteří chtěli shodit pár kilo a dostat se do formy.

Kniha mimo jiné obsahuje

  • Jak nastavit zdravý jídelníček
  • Jak hubnout a vytvarovat postavu
  • Jak správně počítat kalorie
  • Jak měřit výsledky
  • Jak změnit svůj život k lepšímu díky změně postavy

Jak získat náš e-book?

Ebook si můžete zakoupit nyní s dlouhodobou slevou 50 %. Místo 199 Kč tak zaplatíte jen 99 Kč. Zadejte do formuláře svůj e-mail, na který Vám zašleme údaje k platbě převodem. Po jejím provedení obratem obdržíte e-book do své e-mailové schránky.

Objednávka