Salát s tofu a pomerančovým dresinkem

Doba přípravy:
25 minut
Obtížnost:
Lehké
Počet porcí:
2

Kcal

120

Bílkoviny

6 g

Sacharidy

8 g

Tuky

8 g

(Nutriční hodnoty na 100g)

Jednoduchý, chuťově velmi zajímavý a osvěžující. Takový je salát s opečeným tofu a domácím pomerančovým dresinkem plným vitamínů a antioxidantů, který hned nakopne váš imunitní systém a dodá energii.

Ingredience

  • salátový mix (cca 120 g)
  • ½ hrnku vlašských ořechů
  • 1 balení tofu (200 g)
  • ½ jablka
  • 1 pomeranč
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička octa balsamico
  • sůl

Postup

  1. Tofu nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova na pánvi. Ideální je použít marinované tofu, které není třeba dále dochucovat. Jemně dosolíme.
  2. Na talíř si připravíme omytý a osušený salát.
  3. Připravíme si šťávu z pomeranče, ke které přidáme olivový olej, med a balsamico, a dobře vše promícháme. Po vytvoření konzistentní hmoty můžeme dresink přidat do salátu.
  4. Na salát dáme opečené tofu, vlašské ořechy a dozdobíme plátky jablka, pomeranče či mandarinky.
  5. Salát podáváme co nejdříve po jeho přípravě.

Salát s tofu



Chutnalo Ti? Doporuč recept svým přátelům

Zkus si uvařit také tyto hlavní jídla

Diskuse k receptu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *