Salát s tofu a pomerančovým dresinkem

Doba přípravy:
25 minut
Obtížnost:
Lehké
Počet porcí:
2

Kcal

120

Bílkoviny

6 g

Sacharidy

8 g

Tuky

8 g

(Nutriční hodnoty na 100g)

Jednoduchý, chuťově velmi zajímavý a osvěžující. Takový je salát s opečeným tofu a domácím pomerančovým dresinkem plným vitamínů a antioxidantů, který hned nakopne váš imunitní systém a dodá energii.

Ingredience

  • salátový mix (cca 120 g)
  • ½ hrnku vlašských ořechů
  • 1 balení tofu (200 g)
  • ½ jablka
  • 1 pomeranč
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička octa balsamico
  • sůl

Postup

  1. Tofu nakrájíme na kostičky a opečeme dozlatova na pánvi. Ideální je použít marinované tofu, které není třeba dále dochucovat. Jemně dosolíme.
  2. Na talíř si připravíme omytý a osušený salát.
  3. Připravíme si šťávu z pomeranče, ke které přidáme olivový olej, med a balsamico, a dobře vše promícháme. Po vytvoření konzistentní hmoty můžeme dresink přidat do salátu.
  4. Na salát dáme opečené tofu, vlašské ořechy a dozdobíme plátky jablka, pomeranče či mandarinky.
  5. Salát podáváme co nejdříve po jeho přípravě.

Salát s tofu



Chutnalo Ti? Doporuč recept svým přátelům

Zkus si uvařit také tyto hlavní jídla




Diskuse k receptu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Bez cookies to nezvládneme. Více

Do Tvého počítače mohou být během používání tohoto webu dočasně uloženy soubory cookie. Pomáhají nám analyzovat návštěvnost, zobrazovat personalizované reklamy, nebo Ti usnadnit používání některých služeb webu (třeba košík, který si pamatuje tvoje zboží i po opuštění webu). Cookies jsou používány výhradně za účelem zkvalitňování služeb a nejsou nijak nebezpečné. Účelem této zprávy je splnění povinnosti informovat Tě, že cookies jsou nezbytnou součástí tohoto webu a jeho používáním s tím souhlasíš. Po stisknutí tlačítka „Chápu“ Tě následující rok tato zpráva nebude znovu obtěžovat.

Zavřít