Rychlá hrášková polévka

Doba přípravy:
25 min
Obtížnost:
Lehké
Počet porcí:
3

Kcal

79.8

Bílkoviny

2.3 g

Sacharidy

9.6 g

Tuky

3.45 g

(Nutriční hodnoty na 100g)

Hráškový krém patří k rychlým a velmi chutným polévkám. Doplníte díky ní sacharidy i vitamíny a minerály. Její příprava přitom není nijak náročná. Do půl hodinky máte vše hotovo a můžete se vesele pustit do jídla.

Ingredience:

  • 1 balení mraženého hrášku (cca 300–400 g)
  • 0,5 cibule
  • 1 plátek másla (cca 30–50 g)
  • 0,5 litru hovězího vývaru
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 stroužek česneku
  • Smetana ke šlehání (200 g = 1 kelímek)

Postup:

Ve vysokém hrnci rozpustíme máslo. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Poté přilijeme půl litru vývaru. Jakmile je voda horká, přisypeme mražený hrášek a necháme vařit. Vaříme zhruba 15 minut, dokud není hrášek zcela měkký. Stáhneme hrnec z plotny a tyčovým mixérem polévku rozmixujeme. Můžeme mixovat dohladka a polévku ještě přecedit (pro čistý hráškový krém) nebo nechat pár kuliček hrášku v celku na zpestření. Poté dochutíme solí, pepřem, 1 prolisovaným česnekem a smetanou ke šlehání. Podáváme s krutony, topinkou, osmaženou slaninou či nakrájeným sýrem.



Hrášková polévka se smetanou

Recept na rychlou hráškovou polévku

Polévky

Chutnalo Ti? Doporuč recept svým přátelům

Zkus si uvařit také tyto hlavní jídla




Diskuse k receptu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Bez cookies to nezvládneme. Více

Do Tvého počítače mohou být během používání tohoto webu dočasně uloženy soubory cookie. Pomáhají nám analyzovat návštěvnost, zobrazovat personalizované reklamy, nebo Ti usnadnit používání některých služeb webu (třeba košík, který si pamatuje tvoje zboží i po opuštění webu). Cookies jsou používány výhradně za účelem zkvalitňování služeb a nejsou nijak nebezpečné. Účelem této zprávy je splnění povinnosti informovat Tě, že cookies jsou nezbytnou součástí tohoto webu a jeho používáním s tím souhlasíš. Po stisknutí tlačítka „Chápu“ Tě následující rok tato zpráva nebude znovu obtěžovat.

Zavřít